weLcomE to pUteriLovelLa FIeQA blog..^,^..terima kasih sebab sudi singgah yewp...do follow yea sayang :D

Purple Date & Time

04/05/2012

tOLoNG !

haiii semuaaa ape kabar ?? 
sihat?? nak korang bole?
kalau orang tue kejap datang and kejap pergi dari hidop korunk? korunk rase die tuh berniat na maen2 kan kite ke erk?? ermmmm... fieqa letih lah, MR.R selalu buat macam tuh..
kadang2 fieqa rase putus ase ngan dye..
die tak tau kea fieqa ade aty and perasaan? 
ermmMMM... kadang2 tuh fieqa tertarik dengan orang lain tapi fieqa takod,,,
fieqa takod kalau2 nanty bile fieqa terima orang lain, dye datang kad fieqa..
nanty mesty fieqa rase sebesalah...
honest fieqa cakap fieqa ade rse sayang kad orang lain tapi fieqa takod nanti MR.R datang semula kad fieqa ..
ape fieqa patot buad??? -__-"
tolong lah MR.R ,, jangan lah buad saye rase macam nie,.. awax sekse jiwe saye kod :( 
kadang2 kawan2 saye suroh saye lupekan awax sbab awx da buad saye jadi seorng yang ta yakinkan diri dye..
saye harap awak bace...
saye memang sayang awax,, tapi kalau awax rase kite nie memang ditakdirkan hanya tok kekal sbg kawan,, TOLONG cakap kad saye ... sebab saye ade perasaan and saye ta nak teros mengharap kepade jwapan yang akan mgecewekan saye tuh :')
awax faham kan? saye kene adil untuk bagi peluang kad orang lain tuk menyayangi saye :')
kepade sesiape yang fieqa penah TERLUKAKAN.. fieqa minta maaf sesangat :')

okeylah.. sampai sini jea luahan fieqa...:')

#hopeAWAXbace :')


05/02/2012

mungKINkAh ???

asalamualaikum :) .. hye pembaca tersayang :) .. sihat ? .. harap-2 sihat lah kan ... korang kene jage kesihatan tau :) ... bukan ape ,fieqa ambik berat jea :) ... ceyh -__-" sejak bile kau nie ika ... hehe ;A
okey-okeyh ta mau intro banyak-banyak oke :) ... korang ingat tak pasal post fieqa yang "hidup tak selamanya indah" tu ?? kat dalam tue fieqa ade sebut pasal Capital R kan ?? haa... korang nak tau tak ,sekarang nie fieqa text semula dye .. PEMBETULAN dye text fieqa semula ... korang rase die bace kea post fieqa tue ?? aduh malunye -___-" .. hehe ...
ceritanye macam nie , fieqa baru lepas gaduh dengan mr.Z .. na tau siape mr.Z nie ?? dye TEMAN TAPI MESRA fieqa .. kami memang rapat .. tapi kami gaduh sebab die tipu fieqa ... FYI ,,fieqa memang cukup tak suke atau anti dengan PENIPUAN -____-" .. mungkin bagi die benda tue kecik jea tapi bagi fieqa ,, ia dah libatkan kepercayaan yang fieqa dah letak kat dye tue ... okeyhhh-2 stop pasal mr.Z tue ,, okeyh fieqa rase sunyi sangat mase tu ,, then mase tue fieqa baru balik dari kL .. so fieqa dudok kat temerloh tiga hari .. malam sebelum fieqa balik rumah line kat sane problem so tak de siape pon dapat call fieqa or text fieqa .. jadi pagi tue bertimbun-2 msj dan miscall dari kawan-2 fieqa .. tibe-2 ade text dari satu nombor yang fieqa tak kenal .. dye hanta  "hye..buat ape tu,tido? "  ..okeyh mcj tue dihantar pukol 2 pagi, dah tentu lah fieqa tido kan ?? -_- .. then ade jugak mizcall dari no yang same ,, jadi fieqa tertanye-2 siape tuan punye no .. jadi fieqa pon selamber jea anta mcj kat dye tanye dye siape walaupun kredit dah tinggal nyawe-2 ikan jea mase tue .. dah lah mase tu ika maxis dye celcom .. ingat kaye sangat kea ape :P ... huhu
tunggu lame siket then dye balas " ai tak kan da lupe kot " .. okeyh ,timbul bermacam persoalan kat dalam kepale fieqa .. fieqa tanye dye siape , then dye cakap "JAI" ... haha mase tue bagai tak percaye jea kan ... haha .. tapi fieqa relex jea .. tak nak tunjuk sangat perasaan EXCITED tue .. nanti ape pulak dye cakap .. so kami text lah sampai sekarang ,, dye ade cakap kat fieqa "awax saye dah SINGLE sekarang " .. weyh ,,sumpah fieqa tak tanye dye tapi dye sendiri yang bagitau fieqa .. kawan-2 fieqa cakap ,, "hati-2 ,, kami takut dye maenkan kau " .. guys ! thanks ! sayang jugak korang kat aku ;A .. 
tapi fieqa tak rase kami akan couple sebab dye nak fieqa tumpukan kat SPM dulu :) then fieqa pon nak tumpukan kat SPM jugak .. cukop 2011 tahun yang KEJAM sebab sentiase buat fieqa menangis ;') ..taun nie ,fieqa tak nak menangis dah,, tolong jangan buat fieqa menangis erk :)... 
so.. fieqa nak tumpukan dengan belajar dulu :) .. nati dah berjaye baru bole fikir pasal cintan cintun nie kan .. :) sebab fieqa selalu ingat pesan mr.Z ,, "BELAJAR DULU ,TAK PAYAH BERCINTA..BERCINTA TAK DAPAT APE" betul kan kate-kate dye .. awax ! saye akan ingat ape awax cakap tue :) terime kasih :)
okeyh lah penat kan bace panjang-2 nie .. hehe :) ... bubye semua ... ingat belajar rajin-rajin tau :) ... mmuuaahh ! 

11/01/2012

peRlu ke memiLih ???

salam korunk ! sihat ? mestilah kan ?? yang tak sihat tue pegi lah makan ubat,ty melarat pulak.. susah nanty :) ...
hari nie fieqa nak update pasal " perlu ke menilai dari luar ?? " ..
ape pendapat korunk erk? kalau kite nie hot ,kne cari orang yang same hot kea ? buat ape hot kalau tak setia kan ?? nanti kita yang susah .. bile dapat couple hot secare tak langsong kita akan jadi orang lain kan ?? lbeyh kurang HIPOKRIT lah .. :) lagi satu ,, mesti akan ade yang cuba tok musnahkan hubungan tue . . so,tak perlu lah nak memilih sangat ,ape yang penting hati and dye seorang yang bertanggungjawab kan ??
fieqa bukan ape ,, fieqa selalu tgok ,kalau yang comell lote tuh mesty nak yang seangkatan dgan kecomelan dye ..yang hensem tue pulak ,, suke-suke jea nak sakitkan hati perempuan yang tak same tingi paras rupe dengan dye nie tanpa menilai hati  -__-" .. sedih tengok keadaan nie .. yang cantik dan hensem tue belum tentu boleyh buat kite bahagie .. silap-silap kalau kawen, ta sampai brape taun dah bermadu .. kan naye tue ?? >,<
fieqa cuma bagi pendapat .. kalau yang hidup bahagia tue ,, congrat ! that mean bf/gf korang tue sangat ikhlas and setia kat korunk .. so,keep it up ! moge sampai jinjang pelamin :) semua orang pon nak hubungan berakhir macam tue kan ??
then, jgan lah fobia pulak dengan ape yang fieqa ckap nie .. nie cume pandangan jea sayang >,< .. tak de niat nak takutkan atau dengki -_- .. huhu ...
okeyh korunk .. fieqa ngantuk niew .. anyway ! lupe nak ucap HAPPY NEW YEAR .. sempat lagi kan?? fieqa skarang form 5 tau ! kejap betol mase berlalu -__-' ..hehe ..okeyh guys ! enjoy ur day ! then sentiase berusaha okeyh ! semangat nieh ! haha .. bubye ! mmuuaahh !

Pages